ZAKLJUČNA PRIREDITEV

VODNE IGRE

V sredo, 19. 6. 2024, smo imeli na podružnici Tepanje športni dan. Vreme je bilo vroče in sončno, kot nalašč za vodne igre. Najprej smo poskrbeli za ustrezno zaščito pred soncem, nato pa smo začeli z vodnimi igrami. Učenci so uživali in se zabavali.

POHOD CANKARJEVI RIBNIKI-POLENE

V torek, 18.6. 2024, smo se z učenci odpravili na tradicionalno podružnično ekskurzijo. Tokrat smo se odločili raziskati čudovito naravo v bližnji okolici. Z avtobusi smo se odpeljali do Cankarjevih ribnikov na Stranicah, od koder smo začeli pot po stari rimski cesti proti Polenam. Na poti smo si ogledali tudi prikaz kovaštva, ter priprave apna in oglja. Pot nas je vodila med čudovitimi travniki in gozdovi do idilične gozdne jase, kjer smo si s soglasjem lastnikov privoščili “travniški piknik”, raziskovali naravo in se igrali na prostem. Pohod smo zaključili v Polenah in se z avtobusi vrnili v Tepanje.

TROPSKA HIŠA

Učenci 1. in 2. razreda so v torek, 11. 6. 2024, obiskali Tropsko hišo. Najprej so se z avtobusom odpeljali v Poljčane, od koder so pot nadaljevali z vlakom do Celja. V Tropski hiši so se udeležili delavnic in se temeljito spoznali z živalmi petih ekosistemov sveta.

PLESNE DELAVNICE

V torek, 16. 4. 2024, smo imeli na Podružnici Tepanje športni dan. Potekale so plesne delavnice. Učenci so se v treh skupinah učili različnih plesnih koreografij in ob tem zelo uživali. Na koncu športnega dne so imeli tudi nastop za učitelje in učiteljice.

PRIREDITEV ROJSTVO

Za pesem živim

Nekatere pesmi nam pripovedujejo o maminem naročju, ki nudi zavetje in varnost v vsakem trenutku našega življenja. Druge nas popeljejo v navihan svet Pedenjpeda, kjer se v vsaki dogodivščini skriva košček otroške razigranosti in radovednost. Pesmi nas popeljejo skozi labirint čustev, ki jih naši mladi ustvarjalci doživljajo vsak dan. Prebiramo lahko pesmi o ljubezni, o najlepšem in čarobnem občutku, ki nas dviga visoko nad vsakdanje skrbi in nas napolni z neizmerno srečo. Iskanje rim in igranje z besedami so učenci, z veliko mero občutka in sproščenosti, prenesli na oder prireditve, ki je potekala ob zaključku projekta Rojstvo, v četrtek, 28. 3. 2024.

Bernarda Kamenšek,

vodja projekta Rojstvo

GALERIJA

UREJANJE POMLADANSKIH GREDIC

Učenci so v času OPB na šolskih gredicah odstranili plevel in posadili nekaj novih rož. Nestrpno pričakujejo, kaj bo pokukalo ven.

OBISK KURENTOV in PUST

Letošnji pustni čas smo na podružnici obeležili z obiskom kurentov (petek, 9. 2. 2024) in s tradicionalnim pustovanjem (torek, 13. 2. 2024). Bilo je zelo zabavno, saj so bile maškare zelo razigrane. Namesto učencev so danes v klopeh sedele najrazličnejše pustne šeme.

Kot je že običaj na naši šoli, smo se maškare odpravile na povorko in po vasi odganjale zimo ter klicale pomlad. Pri tem sta nam pomagala tudi dva kurenta. V prostore šole smo se vrnile s sladkimi dobrotami, ki jih vsako leto pripravijo pozorni domačini.

GALERIJA

OBISK BOŽIČKA

V petek, 22. 12. 2023 je podružnico obiskal Božiček, ki je učence razveselil z drobno pozornostjo. V zahvalo so mu zapeli nekaj pesmic.

PRAZNIČNE NORČIJE 🙂

Učenci 4. in 5. razreda so si izdelali zanimive praznične pripomočke za slikanje. Ob slikanju so se neizmerno zabavali. O tem se lahko prepričate ob fotografijah.


ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V četrtek, 7. 12. 2023 smo imeli na podružnici zimski športni dan-sankanje.  Izkoristili smo lepo vreme in se odpravili na bližnji breg, kjer smo uživali na snegu.

Učenci so med seboj tekmovali, komu bo na sankališču uspelo priti čim dlje. Po parih spustih so utrdili progo in postajali pogumnejši. Izumljati so začeli različne tehnike, ki so pripomogle k še hitrejšemu in daljšemu spustu. Med sankanjem so se ogreli s toplim čajem in okrepčali z malico, ki jim je dala moči za nove podvige in spuste. Preživeli smo res čudovit dan, ter se v šolo vrnili prijetno utrujeni, a veselih obrazov.

GALERIJA


TEHNIŠKI DAN

Učenci podružnice Tepanje so imeli v petek, 1. 12. 2023, tehniški dan. Namenili so ga okraševanju šole s čudovitimi ekološkimi okraski, izdelanimi iz odpadnega kartona, hkrati pa tudi izdelovanju voščilnic za prihajajoč praznični čas.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Sloveniji smo letos že trinajstič tretji petek v mesecu novembru obeležili Dan slovenske hrane. Le tega šole in vrtci tradicionalno obeležijo s slovenskim zajtrkom. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, katerega namen je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil ob dnevu slovenske hrane, se glasi: »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Tudi na podružnici smo se na ta dan razvajali s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki so ga sestavljali mleko, maslo, kruh, med in jabolka lokalne pridelave. Najprej so učenci poslušali kratek program šolskega radia, katerega namen je bil ozavestiti o pomembnosti medu, ter slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. Nato pa so nadaljevali z različnimi ustvarjalnimi in poučnimi delavnicami. Več v galeriji.

GALERIJA


JESENSKI UTRINKI IZ JUTRANJEGA VARSTVA

V jutranjem varstvu smo v preteklih mesecih namenjali čas družabnim igram, risanju in barvanju, plesu, petju in športni igri v telovadnici. Ustvarili pa smo tudi veliko jesenskih izdelkov, kot so sovice, želodki, buče, duhci ter barvali kamenčke ob mednarodnem dnevu prijaznosti.

GALERIJA


KULTURNI DAN – V SVETU PRAVLJIC (1., 2. r)

V četrtek, 26. 10. 2023, so učenci 1. in 2. razreda obiskali Splošno knjižnico Slovenske Konjice. Ogledali so si knjižnico, poslušali pravljico Preberi mi zgodbo in ustvarjali na temo pravljice. 


ŠPORTNI DAN – POHOD

V ponedeljek, 23. 10. 2023, smo se z učenci odpravili na pohod. Pot nas je nesla preko Brda, Tepanjskega vrha in čez gozd zopet v Tepanje. Vzeli smo si tudi čas za zasluženo malico.

GALERIJA


KOSTANJEV PIKNIK

V petek, 20. 10. 20223, smo si v podaljšanem bivanju z učenci od 1. do 5. razreda pripravili kostanjev piknik. Otroci so v šolo prinesli veliko kostanja, ki smo ga zarezali in pripravili za peko. S pomočjo hišnika Sandija smo se pogostili s pečenimi kostanji. Poskrbeli smo tudi za izdelavo papirnatih mošnjičkov, iz katerih smo vse dobrote jedli še z večjim veseljem.


TEHNIŠKI DAN (4., 5.r)

V 4. in 5. razredu smo na tehniškem dnevu, z naslovom Spoznavanje in seznanjanje z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, spoznali osnove računalništva. Pregledali smo posamezne enote računalnika, se seznanili z vstopom v internet, v Wordu sestavili in oblikovali besedilo ter se naučili izdelati PowerPoint predstavitev.

Uro smo popestrili z nekaj prostega časa, z ogledom prijateljevega mobitela, naloženih aplikacij ter igranja igric.

GALERIJA


DROBTINICA v TEPANJU 2023

V soboto, 14. 10. 2023, je v Tepanju potekala že 22. tradicionalna humanitarna akcija Drobtinica, na kateri je sodelovala tudi podružnična šola Tepanje. Učenci so pred marketom Tepanje v zameno za prostovoljne prispevke ponujali kruh, pecivo, čaj in še mnogo drugih domačih dobrot. Ponosni smo, da smo s peko piškotov in peciva, lahko tudi z učenci prispevali v šolski sklad. Zbran denar bomo porabili za plačilo toplih obrokov učencev iz socialno ogroženega okolja. Zbrali smo kar 808€.

Posebna zahvala gre vsem učencem, ki so kakorkoli prispevali k Drobtinici. Učenka Ema je skupaj z očetom v krušni peči spekla kar 25 štruc kruha.

Iskrena hvala pa seveda tudi vsem, ki ste se ustavili pri naši stojnici in darovali za šolski sklad.


19. FESTIVAL LEPOPISJA

Učenci podružnice so v mesecu oktobru sodelovali na že 19. Festivalu lepopisja v Žički kartuziji, ki je tokrat potekal pod naslovom »Ustvarjalnost kartuzijanov«. 

Na razpis je tokrat prispelo 68 del iz naslednjih slovenskih osnovnih šol: OŠ Kajetana Koviča – Poljčane; OŠ Loče; OŠ Miklavž na Dravskem polju; OŠ Ob Dravinji in POŠ Tepanje – Slovenske Konjice; OŠ Pod goro in POŠ Špitalič – Slovenske Konjice; OŠ Vitanje, OŠ Zreče. Vsa prispela dela bodo razstavljena in na ogled postavljena od 13. 10. do 17. 11. 2023 v protokolarnih prostorih Žičke kartuzije.

Učenka Žana Grobelšek, 1.r (mentorica: Antonija Levart) in učenec Neekey Šarner, 2. r (mentorica: Bernarda Kamenšek), sta v kategoriji I. triade dosegla 3. in 2. mesto.

Mentoricama in učencema iskreno čestitamo!

I. TRIADA

2. mesto: NEEKEY ŠARNER, 2.r (POŠ Tepanje)

3. mesto: ŽANA GROBELŠEK, 1.r (POŠ Tepanje)


PEKA PIŠKOTOV ZA DROBTINICO

Učenci so v jutranjem varstvu pekli piškote za prihajajočo 22. mednarodno akcijo Drobtinica. Akcija je namenjena zagotavljanju pomoči socialno ogroženim in bo potekala v soboto, 14. oktobra 2023, med 8. in 11. uro, pred Oplast – Marketom Mercator v Tepanju.

Vljudno vabljeni!


VAJA EVAKUACIJE

V petek, 6. 10. 2023 smo s pomočjo PGD Tepanje, izvedli preventivno evakuacijsko vajo. Namen vaje je preizkusiti kakšna je pripravljenost vseh odraslih in otrok na šoli za varno in hitro evakuacijo.

Vajo smo uspešno izvedli in ponovno uzavestili pomen varnosti in učenja tudi za premagovanje kriznih situacij.

Zahvaljujemo se članom PGD Tepanje, ki so po evakuacijski vaji, učencem pokazali orodje in opremo potrebno v primerih intervencij, ter jih poučili o ključnem pomenu požarne varnosti.

GALERIJA


ŠPORTNI DAN – Štafetne igre

V sredo, 13. 9. 2023, smo imeli na podružnični šoli v Tepanju športni dan. Vsi učenci šole so se v skupinah pomerili v štafetnih igrah. Učenci so sami oblikovali imena skupin. Dan je bil zabaven, aktiven in poln uspehov.

GALERIJA


POZDRAV V ŠOLSKO LETO 2023/2024

»Ko pouka več ne bo,

nad nami brezskrbno bo nebo.

Dva meseca imeli bomo mir,

na počitnice se bomo pognali v dir.

A hitro minil bo prijeten čas,

spet obveznosti bodo prišle med nas.

V šolo septembra bomo se vrnili,

pridno in marljivo skupaj se učili

 (Jošt Levart in Urh Juhart)


Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši in skrbniki.

Verjamemo, da ste počitnice preživeli lepo, da ste se naužili prostih in brezskrbnih dni in da ste polni nove energije za novo šolsko leto.

Pogumno zakorakajte vanj, v prepričanju, da bo uspešno in da bosta vaš trud in delo obrodila rezultate.

Na OŠ Ob Dravinji – Podružnica Tepanje vas z veseljem pričakujemo.

V petek, 1. septembra 2023,  se začenja šolsko leto 2023/24.


PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

Sprejem prvošolcev bo na podružnici Tepanje ob 10. uri. Prvošolci ste vabilo za 1. šolski dan dobili po pošti.


PRVI ŠOLSKI DAN ZA UČENCE OD 2. DO 5. RAZREDA

Za učence od 2. do 5. razreda se 1. šolski dan prične ob 8.20, jutranje varstvo in oddelek podaljšanega bivanja potekata po ustaljenem urniku.

Imeli boste tri šolske ure z razrednikom, četrto šolsko uro pa pouk po urniku. S sabo prinesite torbo, beležko, peresnico in šolske copate. Prvi šolski dan imate vsi učenci malico, kosilo je organizirano za učence od 2. do 5. razreda.


Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

Za dobro in uspešno delovanje šole je potrebno naše skupno sodelovanje in zaupanje. Prepričani smo, da nam bo v šolskem letu 2023/24 skupaj uspelo.

Ravnateljica mag. Nevenka Brdnik in kolektiv OŠ Ob Dravinji


ZAKLJUČNA PRIREDITEV

V petek, 22. 6. 2023, ob 10.00 uri, smo v šolski telovadnici izvedli zaključno prireditev. Sodelovali so učenci od 1. do 5. razreda. Vsak razred se je predstavil s svojo pevsko – plesno točko. Obeležili smo prihajajoči dan državnosti in konec uspešnega šolskega leta. Pomočnica ravnateljice ga. Petra Paradižnik je podelila priznanja najuspešnejšim učencem.

VODNE IGRE

V torek, 20. 6. 2023, smo imeli na podružnici Tepanje športni dan. Vreme je bilo vroče in sončno, kot nalašč za vodne igre. Najprej smo poskrbeli za ustrezno zaščito pred soncem, nato pa smo učence razdelili v 5 skupin ter začeli z igrami. Preizkusili so se v podajanju odprte plastenke, podajanju gobe, metanju vodnih balonov, prenašanju vode s palico in teku z lončkom na glavi. Učenci so uživali in se zabavali.

GALERIJA


OBISK KEKČEVE DEŽELE

Učenci in učitelji smo se v četrtek, 8. 6. 2023, odpravili v Kekčevo deželo. Okoli enajste ure smo prispeli do jezera Jasna, kjer je bila malica, nato so se otroci sprehodili okoli jezera in občudovali krasno naravo. Za 1. in 2. razed je sledilo kosilo v gostilni Lačni Kekec, nato pa obisk prečudovitih Zelencev. Od tam nas je pot vodila v Kekčevo deželo, kjer nas je pričakal Bedanc bus. Ta nas je odpeljal v Bedančev gozd. Z učenci smo najprej rešili Mojco, ki jo je Bedanc ujel in zaprl v kletko, nato pa iskali Kekca. Na poti smo srečali Brincelja in seveda strašnega Bedanca, ki smo ga pregnali s sovjim skovikanjem. Z Mojco in Kekcem smo obiskali še Teto Pehto, se tam okrepčali z odličnim zeliščnim čajem in Pehtinim pecivom.  Skupina 3., 4. in 5. razreda, pa je najprej obiskala Kekčevo deželo, nato kosila in si ogledala Zelence.

Učenci so se ob nagajivosti Kekca in Mojce tako zabavali, da so se nasmejali do solz. Skupaj smo zapeli tudi pesem o Pehti in Kekčevo pesem. Kekec je otrokom zaupal eno skrivnost, ki je niso razkrili, povedali so le, da bi še enkrat z veseljem obiskali Kekčevo deželo.

Imeli smo se čudovito!

GALERIJA


POMLADANSKE GREDICE

Z učenci smo v času OPB osvežili gredice. Posadili smo nekaj cvetočih rož, zelišč, ter jagode. Otroci komaj čakajo, da se bodo lahko posladkali. Zahvaljujemo se podjetju Vtim d. o. o., ki nam je zopet priskočilo na pomoč s sadikami.

GALERIJA


Nagrajeno likovno delo učenke Kaje Munda

Učenci iz matične in podružnične šole so se pod mentorstvom učiteljic Jerneje Menziger, Mateje
Trunkl in Antonije Levart udeležili mednarodnega likovnega natečaja – Dadin likovni natečaj. Učenci
so ustvarjali na temo prijateljstva – Objemi prijatelja.
Na likovnem natečaju, na katerega je prispelo 393 likovnih del, je sodelovalo 79 različnih šol iz
Slovenije, Avstrije in Bosne in Hercegovine.
Likovno delo učenke Kaje Munda iz 2. razreda podružnice Tepanje je bilo v kategoriji učencev 1. triade
nagrajeno z zlatim priznanjem.
Na naše mlade umetnike, še posebej na Kajo, smo zelo ponosni!

Mentorica: Antonija Levart

GALERIJA


Nogometni krožek

Za nami je še ena razigrana ura nogometa v okviru interesne dejavnosti, v kateri so učenci razvijali gibalne sposobnosti med sproščeno igro. Prav tako so krepili medsebojno sodelovanje. Seveda pa ni manjkal zdrav tekmovalni duh.

Mentor: Igor Pavlović

GALERIJA


Predstava Čebelica Cvetka

Učenci in predšolska vrtčevska skupina, so si v petek, 5. 5. 2023, v telovadnici šole ogledali predstavo Čebelica Cvetka. Odigrala jo je ga. Renata Brglez. Brezplačen ogled predstave sta učencem ob praznovanju 10. obletnice Marketa Oplast podarila ga. Petra Ofentavšek in podjetje Oplast.

Učenci so bili nad predstavo navdušeni in so aktivno sodelovali. Po ogledu, pa je sledilo še presenečenje – baloni.

Za predstavo in balone se še enkrat najlepše zahvaljujemo.

GALERIJA


Plesne delavnice

V petek, 14. 4. 2023, smo imeli na Podružnici Tepanje športni dan. Potekale so plesne delavnice. Učenci so se v dveh skupinah učili različnih plesnih koreografij in ob tem zelo uživali. Na koncu športnega dne so imeli tudi nastop za učitelje in učiteljice.

GALERIJA


Prireditev Rojstvo – Včeraj, danes, jutri

V šolskem letu 2022/2023 smo na Podružnični osnovni šoli Tepanje v sklopu projekta Rojstvo pripravili zaključno prireditev za starše, skrbnike in krajane Tepanja. Prireditev je potekala v četrtek, 30. marca, v Domu krajanov Tepanje. Pred polno dvorano so se predstavili vsi učenci od 1. do 5. razreda. Zelo smo bili veseli, da smo po dveletnem premoru znova uspeli izvesti prireditev.

Učenci naše šole so s svojimi razredniki tokrat pripravili lepo in za mnoge nepozabno prireditev. Letos se je projekt Rojstvo, po katerem je šola vedno bolj prepoznavna, imenoval Včeraj, danes, jutri in je bil že 21. po  vrsti. V njem so se učenci predali svoji ustvarjalnosti tako na likovnem, glasbenem in literarnem področju, in tisto, kar je najboljše, so poleg prireditve pokazali še v literarno-likovnem zborniku.

Po prireditvi so si obiskovalci v šoli ogledali še razstavljena dela  učencev, se posladkali s piškoti, ter prejeli zbornike in majhno pozornost.

GALERIJA

VIDEO:


CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Z učenci 4. in 5. razreda iz podružnice Tepanje, smo si v mariborskem lutkovnem gledališču ogledali predstavo Cesarjeva nova oblačila.


PUSTNO RAJANJE

Pustovanje na naši šoli je bilo zelo zabavno, saj so bile maškare zelo razigrane. Namesto učencev so danes v klopeh sedele najrazličnejše pustne šeme. Kot je že običaj na naši šoli, so maškare obiskale tudi nekatere vaščane in po vasi odganjale zimo ter klicale pomlad. V prostore šole so se vrnile s sladkimi dobrotami, ki jih vsako leto prav zanje pripravijo pozorni domačini. Obiskala nas je tudi čarovnica Mici, ki je učence uročila.

GALERIJA


UČENCI PODRUŽNICE TEPANJE NA OBISKU V PREDSEDNIŠKI PALAČI

Učenci, učenke in učitelji šole Tepanje smo 25. novembra 2022 na povabilo predsednika RS Boruta Pahorja obiskali PREDSEDNIŠKO PALAČO.

Predsednik Borut Pahor se je le teden dni prej na video-povabilo učencev in učenk Podružnice Tepanje udeležil slovesnosti ob otvoritvi prenovljene šole. Vidno ganjen in navdušen je dejal, da se »nič se ne more primerjati s tem doživetjem.« Že na dan prireditve je učenke in učence povabil na obisk v svojo  palačo.  Predsednik nam je v znak hvaležnosti pripravil posebno presenečenje. Najprej se je še enkrat zahvalil vsem sodelujočim na slovesnosti v Tepanju, nato pa si je zaželel, da se v njegovi palači počutimo domače. 

Predstavil nam je osebe, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi sprejemov z vojaškimi častmi ob obiskih tujih državnikov. Vsi so bili otrokom navdih in zgled pri uprizoritvi sprejema. Na oder je povabil PRIBOČNIKA PREDSEDNIKA RS, polkovnika Branka Podbrežnika, POVELJNIKA ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnika Marka Hlasteca, vodjo POLICIJSKEGA ORKESTRA, Romana Grabnerja, in ŠEFA PROTOKOLA RS, mag. Aleksandra Strela. Ti so učencem na kratko predstavili svoje delo. Hkrati je predsednik na oder povabil tudi Majo, Jurija, Nika in Gašperja, ki so na slovesnosti v Tepanju odigrali njihove vloge.

Glasbeniki Policijskega orkestra so posebej za nas zaigrali Kekčevo pesem, ki smo jo popestrili s petjem. Poleg Kekčeve pesmi je v dvorani odmevala tudi pesem Vem, da danes bo srečen dan, ki so jo učenci in učitelji še enkrat zapeli predsedniku.

Učence so zelo navdušili tudi pripadniki GARDE SLOVENSKE VOJSKE, ki so prikazali svoje delo na častnih sprejemih. Poveljnik ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnik Marko Hlastec, je bil domislice »Tepanjske častne čete« še posebej vesel, saj izhaja iz Slovenskih Konjic. Otrokom in učiteljem je čestital za idejo in izvedbo ter dejal, da so ime Tepanja ponesli po celotni Sloveniji, saj se bodo vsi pogovarjali, da so otroci iz Tepanja naredili nekaj, kar ni še nihče.

V nadaljevanju je predsednik Borut Pahor otroke popeljal skozi prostore palače, vse od zlatega salona do otroškega kotička, svoje pisarne in razstavljenih protokolarnih daril. Ves čas jim je bil na voljo za vprašanja, ki so jih otroci z velikim veseljem postavljali in ga tudi pozorno poslušali. Učenci so predsedniku podarili fotoknjigo utrinkov iz njegovega obiska na Podružnici Tepanje ter njegov portret, ki ga je narisala učenka Sofija. Predsednik je o fotoknjigi na Facebooku zapisal takole: »Aja, o tem so izdali knjigo in mi jo prinesli. Hvala, modeli. So mi pa med obiskom po palači pojedli vse sladkarije, da o sladoledu ob koncu obiska ne izgubljam besed

Ob koncu smo se skupaj vrnili v Veliko dvorano, kjer so se učenci in učenke posladkali z obljubljenim sladoledom. Po končanem obisku smo se odpravili na kratek ogled Ljubljane in na kosilo.

Hvaležni in počaščeni smo, da nam je predsednik Borut Pahor pripravil tako edinstven dogodek. Res je bil za nas to SREČEN DAN!


OBISK G. PREDSEDNIKA BORUTA PAHORJA

VABILO ZA PREDSEDNIKA