Spoštovani učenci, starši in učitelji!

 

Vsako leto se s 1. septembrom prične novo poglavje naše skupne zgodbe. Njeni junaki so znani – naši učenci. Znana je tudi tema naše zgodbe – kvalitetno vzgojno-izobraževalno delo, ki daje znanja, spodbuja ustvarjalnost in krepi vrednote. Dobro znan je tudi prostor, kjer se zgodba dogaja – naša čudovita šola z velikimi športnimi površinami, ki jo obkrožajo.

Spoštovani učenci! Želimo, da je šola prostor, kamor radi prihajate in kjer se prijetno ter varno počutite. Na ta način bosta vaše delo in učenje učinkovitejša in ustvarjalnejša. Vedite pa, da ste za ozračje v učilnicah v veliki meri odgovorni vi. Želimo, da ste takšni ljudje kot tisti v Pavčkovi pesmi; osebe, ki gledajo na življenje s svetle plati, ki skrbijo za lastno srečo in srečo drugih, ki jim učenje in delo predstavljata izziv in ne obremenitev.

Spoštovani starši in učitelji! Življenje nas uči, da so naše vrednote v samem jedru tega, kar smo, da usmerjajo naša dejanja in naš način vzgoje. Želimo si naučiti naše odraščajoče otroke razumeti življenje. Želimo si, da se razvijejo v pozitivne osebnosti v različnih vlogah; kot sošolci, družinski člani, prijatelji in ne nazadnje kot celovita človeška bitja. Predvsem pa želimo, da doma in v šoli dobijo dovolj priložnosti, da se naučijo spoštovati meje, delovati samostojno in sprejemati odgovornost za svoja dejanja.

Vsi skupaj si želimo, da bo naša skupna zgodba imela srečen konec. Prepričana sem, da bomo s skupnim sodelovanjem in medsebojnim spoštovanjem uspeli. Svojo zgodbo si vendarle pišemo sami.

 

Srečno!

Ravnateljica, mag. Nevenka Brdnik