V šolskem letu 2022/2023 smo na OŠ Ob Dravinji v sklopu projekta Rojstvo pripravili zaključno prireditev za starše in občane Slovenskih Konjic. Prireditev je potekala v sredo, 14. decembra, v Kulturnem domu Slovenske Konjice. Pred nabito polno dvorano staršev in ostalih občanov se je predstavila več kot polovica učencev od 1. do 9. razreda. Še posebej pa smo bili ponosni, da  smo po dveletnem premoru znova uspeli pod streho spraviti prireditev v celoti. Jubilejno 20. Rojstvo smo namreč tri dni pred uresničitvijo morali zaradi koronavirusa odpovedati.

Učenci naše šole so s svojimi mentorji tokrat pripravili lepo in za mnoge nepozabno prireditev. Letos se je projekt Rojstvo, po katerem je šola vedno bolj prepoznavna, imenoval Včeraj, danes, jutri in je bil že 21. po  vrsti. V njem so se učenci predali svoji ustvarjalnosti tako na likovnem, glasbenem in literarnem področju, in tisto, kar je najboljše, so poleg prireditve pokazali še v literarno-likovnem zborniku in na razstavah v avli šole.  Vsi nastopajoči so dali žar celotni prireditvi. To so bili učenci od 1. do 5. razreda, oba OPZ-ja in MPZ, folkloristi, povezovalci prireditve ter recitatorji 7. in 8. razredov.  Večmesečno delo učencev in njihovih mentorjev so obiskovalci znali nagraditi z velikim aplavzom, župan občine Slovenske Konjice pa je še posebej pohvalil vse nastopajoče kot tudi celotno delo šole.

Po prireditvi so obiskovalci v šolski avli lahko prisluhnili še šolskemu orkestru, nato pa si ob toplem čaju in kavi ogledali še razstavljena dela naših učencev kot tudi razstavo Spomin na pretekla Rojstva.