V petek in soboto (13. in 14. 9. 2024) se je 30 učencev iz 7., 8., in 9. razreda udeležilo podjetniškega tabora, ki se je odvijal v prostorih OŠ Ob Dravinji.

Učenci so po uvodnem pozdravu mentorjev predlagali svoje idejne rešitve za določene probleme, s katerimi se ljudje srečujemo v našem vsakdanjem življenju. Učenci so se pri tem zelo izkazali in podali veliko število zanimivih in uporabnih predlogov. Ker pa je bilo le-teh preveč, so učenci glasovali, katere ideje so najprimernejše za nadaljnje delo in ustvarjanje. Končno besedo so imeli mentorji, ki so izmed vseh izbrali tiste, ki so po bile po njihovem mnenju najboljše. To so bile:  Stojnica za palačinke, Casino za vse starosti, Ogrlica pozabljivosti, Ranč, Recepti za raznolike jedi, Posoda za čokolino in Rokavice za pomoč pri plavanju.

Po izbiri idej so učenci pričeli z delom v skupinah, vsaka je imela štiri člane. Dolg in naporen dan so utrujeni, a zadovoljni zaključili ob deveti uri.

V soboto so učenci z delom nadaljevali. Najprej so se lotili priprave prototipov svojih idej, kar je trajalo večino dopoldneva. Sledilo je oblikovanje predstavitev izdelkov.

Mentorji so ves čas usmerjali delo učencev, jim pomagali s svojimi predlogi in mnenji. Tekom celotnega tabora so bili izvedeni krajši sestanki, na katerih so se učenci seznanili z nadaljnjimi fazami dela.

Po kosilu so bile na vrsti predstavitve. Vsaka skupina je osvetlila problem, s katerim se je ukvarjala, predstavila predlagano rešitev, ob tem pa tudi podala mnenje, v čem je njen izdelek boljši od drugih, že obstoječih. Predstavili so še pregled idealnih kupcev njihovega izdelka in svojo skupino. Na koncu so bila na vrsti vprašanja komisije.

Po opravljenih predstavitvah se je komisija umaknila na posvetovanje. Nagrada Naj pitch 2024 je bila podeljena Stojnici za palačinke. Nagrada za Najbolj izvedljivo idejo je bila podeljena Posodi za čokolino. Zadnja nagrada, Naj ideja 2024, je bila podeljena Ogrlici pozabljivosti. Seveda pa so bile vse letošnje ideje več kot odlične.

Šolska novinarka Živa Korošec