V letošnjem šolskem letu so se učenci osmih in devetih razredov pod vodstvom mentorice Katje Holobar pripravljali na tekmovanje iz znanja zgodovine z naslovom: VISOKI IN POZNI SREDNJI VEK NA SLOVENSKEM. Največ znanja sta že na šolskem tekmovanju izkazala Tim Vezjak iz 9. b in Aljaž Grifič iz 8. c, ki sta se 7. marca 2024 udeležila še državnega tekmovanja.

Tim in Aljaž sta se pogumno lotila prebiranja težke literature in se vestno udeleževala priprav na državno tekmovanje. Poleg rednih skupnih priprav sta se pripravljala tudi individualno doma, saj sta bila obseg in težavnost snovi v letošnjem šolskem letu res zahtevna. Njun trud je obrodil sadove, saj sta na državnem nivoju dosegla odličen uspeh.

Tim Vezjak je osvojil zlato priznanje, pri čemer je dosegel četrti rezultat na ravni celotne države. To je poleg tekmovanja iz biologije že njegovo drugo zlato priznanje na državnem nivoju v letošnjem šolskem letu, zato mu za ta izjemen dosežek še posebej čestitamo.

Aljaž Grifič se je kot osmošolec letos prvič potegoval za priznanje na državnem nivoju. Njegov uspeh pa je toliko večji, saj je izmed vseh tekmovalcev v državi dosegel drugi najvišji rezultat in s tem drugo mesto v državni konkurenci. Tako je tudi on osvojil zlato priznanje, na kar smo zelo ponosni.

Naša zlata fanta sta dokazala, da je znanje na naši šoli res vrlina in da se trud na koncu še kako izplača. Oba fanta čakajo še druga tekmovanja, zato jima iskreno čestitamo, želimo še veliko uspehov, predvsem pa še veliko veselja pri odkrivanju zgodovine.