Naši nogometaši so v torek,12. marca 2024, obiskali Koroško. Nastopili so na državnem četrtfinalnem turnirju, ki je potekal na OŠ Franja Goloba na Prevaljah. Turnirja so se udeležile vse štiri uvrščene ekipe z drugih področij.

V prvi tekmi so z domačini, ki so bili lani finalisti državnega prvenstva, po veliko priložnostih za gol igrali neodločeno 1:1, v nadaljevanju pa so brez večjih težav premagali še Igralce OŠ Borci za severno mejo iz Maribora. Rezultat 4:0.

V zadnji tekmi so naši igrali z zmagovalcem turnirja, OŠ Beltinci, ki so bili boljši z rezultatom 2:0.

V naslednji krog tekmovanja sta vodili le prvi dve mesti na turnirju. Naši igralci so imeli popolnoma enak izkupiček kot domačini, vendar zaradi nejasno napisanih pravil, na koncu organizatorji niso mogli potrditi, katera je ekipa se je še uvrstila na državni polfinalni turnir. Zaplet smo reševali za »zeleno mizo«, kjer je v prisotnosti koordinatorja pri NZS in vodje tekmovanj pri Zavodu za šport Planica, prek spletne povezave potekal žreb. Ta nam ni bil naklonjen in na državni polfinalni turnir se je poleg zmagovalca turnirja, uvrstila še OŠ Franja Goloba s Prevalj.

Za ekipo so nastopili: Nik Hribernik, Mark Hlastec, Andrej in Iztok Lakožič, Miha Rečnik, Teo Rozman, Gal Juhart Korošec in Jon Šajtegel.

Vsem igralcem čestitke za borbeno in športno igro!