Učenci 8.b smo se v jutranjih urah polni navdušenja podali na pot proti Kranjski Gori. Pričakalo nas je lepo sončno vreme, ki smo ga po kosilu izkoristili za športne igre in lokostrelstvo. Medsebojne odnose smo krepili s pomočjo družabnih iger, večer pa namenili spoznavanju znamenitosti Kranjske Gore. 

Po mirni noči smo se polni energije odpravili novim dogodivščinam naproti. Ena skupina je podrobneje spoznala raziskovanje v biologiji, druga pa se je odpravila na daljši sprehod in občudovala lepote naravnega rezervata Zelenci. Po kosilu in počitku smo se posvetili še problemom sodobnega sveta in preizkusili svoje spretnosti veslanja in medsebojnega sodelovanja na jezeru Jasna. Dan in večer sta zaznamovala smeh in dobra volja, priložnost pa smo imeli spoznati tudi vrstnike iz ene od ljubljanskih osnovnih šol. 

Tudi danes nas je razvajalo sonce, ki je poskrbelo za lepe razglede. Dopoldan se je še druga skupina sprehodila do naravnega rezervata Zelenci, medtem ko se je prva skupina posvetila temi odvisnosti. Čas po kosilu in počitku smo namenili športnim igram in lokostrelstvu. Učenci lepo pozdravljajo svoje domače in jim sporočajo, da se imajo lepo in da se kmalu spet vidimo. 

Predzadnji dan druženja v Kranjski Gori je bilo sonce nekoliko bolj sramežljivo, smo pa bili zato mi toliko bolj dobre volje. Še naprej smo odkrivali načela raziskovanja v biologiji, probleme sodobnega sveta ter krepili pozitivno samopodobo, del učencev pa se je danes preizkusil tudi v veslanju. Večer smo zaključili s posameznimi točkami, zabavo, plesom in medsebojnim druženjem. Polni vtisov smo se utrujeni, a zadovoljni, še zadnjič odpravili k nočnemu počitku.