V soboto, 21. 10. 2023 so učenke in učenci naše šole že enajstič zapored nastopili na Državnem osnovnošolskem prvenstvu v uličnem teku, ki je bilo organizirano v sklopu 27. LJUBLJANSKEGA MARATONA. V vseh letih doslej so posegali po najvišji mestih tako ekipno kot tudi posamezno, lansko leto pa prvič v ekipni razvrstitvi postali tudi državni prvaki. Braniti naslov državnih prvakov je velika odgovornost, zato je bila želja za dober nastop na letošnjem tekmovanju še toliko večja. Z željo po uspehu, dobro pripravljenostjo, požrtvovalnostjo in veliko mero vztrajnosti pa jim je uspelo naslov DRŽAVNIH PRVAKOV celo z veliko prednostjo ubraniti. Drugo uvrščena OŠ Idrija je namreč zaostala s kar 24 točkami, tretja pa je bila OŠ Žiri.

Naj poudarimo, da je bilo letošnje tekmovanje tudi najbolj množično doslej saj je v vsaki kategoriji nastopilo preko 300 tekačev, uvrščenih osnovnih šol pa je bilo kar preko 80.

Našo šolo je zastopalo 16 učenk in učencev, 8 najboljših posameznikov, ki so s svojo uvrstitvijo prispevali k naslovu DRŽAVNIH PRVAKOV pa so:

Miha Konušek – 1. mesto

Timon Brglez – 3. mesto

Zoja Gašpar Štante – 6. mesto

Žana Sivka – 8. mesto

Doroteja Kotnik  – 11. mesto

Matic Polegek – 11. mesto

Iztok Lakožič – 16. mesto

Tim Goleš – 20. mesto

K naslovu državnih prvakov so z doseženim mestom na tekmovanju svoj delež prispevale še naslednje učenke in učenci: Neža Kalšek, Zoja Juhart Korošec, Lara Vinkovič, Nil Fevžer, Andrej Lakožič, Klemen Guštin, Matic Brglez in Teo Marčinkovič.

Športni pedagogi OŠ Ob Dravinji