V sredo, 11. oktobra, so naši atleti nastopili na FINALU EKIPNEGA PRVENSTVA SLOVENIJE V ATLETIKI ZA OSNOVNE ŠOLE, ki je potekalo na prenovljenem atletskem stadionu Poljane v Mariboru.

Na tekmovanje so odšli z visokimi pričakovanji, saj so zmaga na področnem tekmovanju, zelo dober seštevek točk in popolna zasedba, kazale upanje na visoko uvrstitev tudi na finalnem tekmovanju.

V tekmovanje so naši vstopili z dvojno zmago v šprintu. Tek na 60 metrov je prepričljivo dobil Val Franc Pozeb, drugo mesto si je z odličnim tekom priboril Nik Hribernik, Timon Brglez je bil tretji na 1000 metrov. Tekma je bila zelo napeta, saj so organizatorji sproti preračunavali in objavljali rezultate, ki smo jih lahko spremljali na spletu.

Pred zadnjo disciplino, v kateri so bili naši tekači prvi favoriti, smo držali zelo dobro 4. mesto. To pa jih ni zmotilo, saj so v štafeti 4 x 100 metrov v postavi: Nik Hribernik, Klemen Guštin, Matic Polegek in Val Franc Pozeb, prepričljivo zmagali in s tem OŠ OB DRAVINJI prvič priborili medaljo na ekipnem finalu. Ta zmaga je v skupnem seštevku našim atletom prinesla bronasto medaljo.

Organizator je na finalu podelil poseben pokal atletu, ki je na tekmovanju dosegel najboljši rezultat.

To je letos uspelo Valu Francu Pozebu!

Za ekipo, ki je osvojila bronasto medaljo so nastopili:

Val Franc Pozeb,

Nik Hribernik,

Matic Polegek,

Klemen Guštin,

Timon Brglez,

Miha Konušek,

Erazem Titan,

Iztok Lakožič,

Rok Marinko,

Dominik Gažovič,

Filip Prosenak,

Martin Mlakar,

Bine Vezjak in

Nik Hren.

Iskrene čestitke tekmovalcem za izredno in napeto predstavo!

Podrobne rezultate tekmovanja, si lahko ogledate na spletni strani Timinga Ljubljana.