V četrtek, 3. oktobra 2024, smo na naši šoli gostili izredno priljubljenega mladinskega in otroškega pisatelja, večkrat nagrajenega ustvarjalca in scenarista Primoža Suhodolčana. Namesto pričakovane predstavitve svojih knjig nas je Suhodolčan presenetil s serijo zgodb, kako si je kar nekajkrat v življenju uspel razbiti glavo.

Med temi prigodami so bile zgodbe o kolesarjenju, plavanju in celo običajni hoji. Učence je najbolj navdušila njegova sposobnost, da je vsako nesrečo predstavil z obilico humorja in pozitivno energijo. Ne glede na boleče izkušnje je vsakokrat zaključil z nasmehom, kar je pokazalo njegovo izjemno duhovitost in optimizem.

Njegov nenavaden in zabaven nastop je trajal eno šolsko uro, med katero so učenci z navdušenjem prisluhnili njegovim pripovedim. Ob koncu ure so telovadnico prav vsi zapustili z nasmehom na obrazu in novim spoznanjem, da so tudi najbolj neprijetne izkušnje lahko vir smeha in pozitivne energije.

Suhodolčan nam je s svojim obiskom pokazal, da je življenje polno nepričakovanih dogodivščin in da je pomembno, kako se na njih odzovemo. Z veseljem ga bomo ponovno gostili in morda naslednjič resnično slišali več o njegovih literarnih delih.

Šolski novinar Gal Polegek